Individuele begeleiding

Alle ouders zien wel eens aan hun kind dat hem of haar iets dwars zit. Wanneer dit vaker voorkomt kunnen ouders zich zorgen gaan maken en willen ze graag weten wat er aan de hand is. Het is als kind niet altijd makkelijk om met volwassenen over je problemen te praten. Je denkt dat de volwassenen je niet begrijpen of dat ze te dichtbij staan. Doordat de begeleider van HebbesSupport meer afstand heeft tot een kind of jongere, is hij of zij vaak geneigd wel over deze problemen te vertellen. Met behulp van (soms creatieve) activiteiten wordt er gezocht naar een manier waarop de jongere met het probleem om kan gaan.

Deze manier van begeleiden kan worden ingezet wanneer een kind of jongere moeilijk over gedachtes en gevoelens praat, maar ook bij een scheiding van de ouders, wanneer er gepest wordt, als gedrag veranderd moet worden, er angsten zijn of als het zelfvertrouwen verbeterd kan worden.

Praktijkvoorbeelden

1. “Afgelopen jaar is ons gezin verhuisd omdat ik van baan veranderd ben. Onze dochter van 14 jaar heeft het hier erg moeilijk mee. Ze mist haar vriendinnen en trekt zich terug. Kunt u haar helpen beter met de situatie om te gaan?”

HebbesSupport gaat samen met uw kind aan de slag om met de veranderingen om te gaan.

2. “Mijn ouders zijn pas gescheiden. Ze doen hun best om me te helpen hier mee om te gaan, maar dat lukt niet altijd, omdat ze ook zelf aan de situatie moeten wennen. Kunt u af en toe naar mij luisteren en mij helpen hier mee om te gaan?”